Ostoros

2018.09.17. 11:30

Decemberben vehetik birtokba az ostorosiak a megújult közösségi házat

Jól halad a Rédei Miklós Közösségi Ház felújítása, jelenleg a tető megerősítése zajlik, várhatóan decemberben vehetik újra birtokba az épületet a helyiek – tudtuk meg Böjt Lászlótól.

Süli K.

Akadálymentesített, energiatakarékos lesz az épület Fotó: Berán Dániel

A polgármester elárulta, hetvenmillió forint pályázati támogatásból és önerőből újul meg az intézmény, komfortosabb és energiatakarékosabb is lesz az épület.

Akadálymentesített, energiatakarékos lesz az épület Fotó: Berán Dániel

– Augusztusban kezdődtek a munkálatok, bőven van még tennivalónk. Megújul a tetőszerkezet, új nyílászárókat kapott az épület, és nagy hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra is, a tetőn napelemeket helyezünk el, a korábbi konvektorok helyét pedig infrapaneles fűtés veszi át – részletezte a településvezető. Elmondta, egy mozgáskorlátozott-mosdót is kialakítanak, akadálymentesített lesz az épület. Önerőből a kisgyermekeseknek kedvezve egy pelenkázót is szeretnének kialakítani, ám ennek megvalósítása a jogszabályoktól függ. Az intézményt előreláthatólag november 30-án adják majd át, várhatóan a Mikulás-ünnepség lesz az első program a megújult épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában