Eger

2018.09.18. 20:00

Civil Ünnep: több mint hetven szervezet mutatkozik be

Idén 23. alkalommal rendezi meg az Eger Civil Ünnepe szervezőbizottsága a családok találkozóját szeptember 21. és 23. között az Érsekkertben, ahol az Egri Civil Kerekasztal, a város civil szervezetei, közösségi értékei mutatkoznak be.

Sz. K.

A rendezvény célja a közösségi értékek bemutatása, melynek során megismertetik a városban működő civil közösségek munkáját Eger lakosaival, s a vendégekkel. A rendezvény záró napján idén sem maradhat el a hagyományos Barokk Futóparádé, mely az Érsekkertből indul.

Az ingyenes rendezvényen az egri civilek lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák szakmai tevékenységüket az érdeklődők számára – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón a városháza üvegtermében. A civil kerekasztalban 11 szekció tevékenykedik, összesen hat önkormányzati vállalat és intézmény segíti. Lisztóczki Mónika, a szervezőbizottság koordinátora ismertette, új logo, új arculat készült el idén, a fórumnak, az ünnepnek, s a kerekasztalnak is. A kulturális programok közül egyebek mellett kiemelte a polgármesteri hivatalban zajló Virágos Egerért, Szép Környezetért és a Legszebb Konyhakert versenyek pénteki díjátadóját, majd a szombati civil felvonulást. Hozzátette, szombaton lesz az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap zárónapja.

Habis László polgármester elmondta, hagyományos pillére az ünnepnek a szombat délelőtti megnyitó, melyen Pro Agria szakmai díjat adnak át. Kiemelte, a tradíciók mellett most a családok körül forog a rendezvény gondolatvilága.

Az idén a civilek a családokért a szlogen. Fotó: Huszár Márk

Az Eger Civil Ünnepen bemutatkozó Praxisközösség projektről elárulta, öt orvosi körzet körülbelül 11 ezer páciense érintett az ügyben, akik az egészség védelmét, az egészséges életmód segítését szolgálják, többek között orvosok, dietetikusok, gyógytornászok közreműködésével. A munka 2020 januárig tart.

Román Gáborné Maja, aki a jelentkezéseket fogadta, kijelentette, a határon túlról is várnak vendégeket. Az idei programfüzérben tematikus blokkokat találtak ki, a kerekasztal 11 szekcióját erősítendő. Ezeket különböző fantázianevekkel látták el, ilyen például az egészség sziget, s egy színes térképpel barangolásra is invitálják a résztvevőket.

Elhangzott, az ünnep utolsó napján hagyományosan megrendezik a Barokk Futóparádét, ezúttal is három távon. A másfél kilométeres Hírlap futást idén a gyalogosok számára is meghirdetik, emellett egy hét és egy 14 kilométeres kategória közül választhatnak a versenyzők .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában