hatvan

2018.09.05. 20:00

Menekülőútnak is jó még a „Sóderoshoz” vezető bekötősáv

A Görbeéri tavakhoz ­vezető út minősége valóban nem a legjobb, de vannak ennél rosszabb szakaszok lakott területeken is.

Tari Ottó

Az út minősége valóban lehetne jobb is, ám tekintve, hogy külterületi részről van szó, még így is járható Fotó: Albert Péter

A környék egyik legnépszerűbb pihenőkörnyezete a várostól néhány kilométernyire, a Szolnok felé vezető út mentén található. Két nagyobb állóvíz csalogatja a horgászokat: az úgynevezett „Sóderos”, valamint az ennél is nagyobb bányató, amelyeket legtöbben a jól kiépített 32-es főútról közelítenek meg. Több ingatlan – javarészt nyári lak – épült a közelben, s a helyi horgászegyesület tagjai is előszeretettel látogatnak ide. Tavaly a bányatóból emelte ki társuk, Baranyi Béla az azóta is rekordnak számító több mint 40 kilogrammos pontyot.

A városban élők természetesen azt is tudják, hogy nem­csak a szolnoki út felől közelíthető meg a tórendszer, hanem a Delelő útról is. Az egykori KISZ-, majd Ifjúsági, majd Alkotótábor, jelenleg Bátortábor mellett egy alig több mint egy kilométeres, félig-meddig kövezett út vezet a területre, jelentős kerülőtől kímélve meg az autósokat. Köztük azt a hölgyet, aki azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a szakasz szinte már járhatatlan. Mint mondta, észrevételeit több fórumon is megosztotta, de egyelőre semmi nem történt a megoldás érdekében, annak ellenére sem, hogy szerinte a horgászok a jelentős kiadásaik ellenértékeként megérdemelnék, hogy megfelelő körülmények közepette hódolhassanak szenvedélyüknek. Úgy vélekedett, hogy legalább ezer embert érint a probléma. Sőt, többet is, figyelembe véve, hogy ez a város „menekülőútja” – nyomatékosította, bármit jelentsen is ez.

Fotóriporter kollégánk lehet, hogy nem a legszerencsésebb időpontot választotta illusztrációja­ elkészítéséhez, mivel – mint arról beszámolt – nemhogy ezer emberrel, de hosszú ideig egy lélekkel sem találkozott a környéken. Az út minősége valóban lehetne jobb is – főleg a nemrég rendbe tett 32-es főúthoz viszonyítva –, ám tekintve, hogy külterületi részről van szó, még ebben az állapotában is járhatónak mondható. Nagy esőzések után néhol ugyan ­kerülgetni kell a pocsolyákat, s talán egy kavicsréteg is jól jönne a felületére, de állítása szerint lakott területen belül is közlekedett már ennél jóval rosszabb viszonyok közepette is.

Az út minősége valóban lehetne jobb is, ám tekintve, hogy külterületi részről van szó, még így is járható Fotó: Albert Péter

Mindazonáltal a felvetéssel megkerestük a városházát, ahol az illetékes osztály munkatársa közölte: mint minden lakossági panaszt, úgy ezt is megvizsgálják. Részletesebben csak a műszaki felmérést követően tájékoztathatják a közvéleményt, de – mint Molnár József­ önkormányzati főtanácsadó fogalmazott – az útfelújítási program célja éppen az, hogy szükség esetén a hasonló gondokat – a fontossági sorrendet szem előtt tartva – megoldják.

Portálunk felhívott két horgászt, akik névtelenül bár, de úgy nyilatkoztak, nekik nincs különösebb problémájuk az említett szakasszal, legfeljebb körültekintően kell vezetni arrafelé. Ha mégis kijavítják, köszönettel tudomásul veszik – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában