EGER

2018.10.02. 14:00

Iskolabuszjáratot is indítanának az Almagyar városrészen

Városlakók, ezen belül is az Almagyar városrész lakói, figyelem! Szeretnénk megszervezni egy iskolabusz-szolgáltatást – olvasható Fajcsák Dénes felhívása a legnagyobb közösségi oldalon.

Molnár Helga

– Az ötlet pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg, amikor a lányaink elkezdtek iskolába járni – árulta el a kezdetekről Fajcsák Dénes. – Minden reggel ültünk a dugóban, s töprengtünk, hogyan lehetne ezen változtatni. Akkor jeleztem az önkormányzatnak, hogy bevezethetnénk az iskolabuszrendszert, de nem találtunk nyitott fülekre. A helyi busztársasághoz is fordultunk, azt felelték, hogy 1,5 milliárd forintos fejlesztésre lenne szükség egy ilyen projekt működtetéséhez, így akkor elsikkadt az ügy – részletezte az ötletgazda.

Tovább görgetve a történetet, elmondta, ekkor még megpróbálták gyermekeiket rászoktatni, hogy a helyi buszhálózatot használva járjanak iskolába, de sajnos szerencsétlen baleset lett az eredménye.

– A kisebbik lányomat elütötte egy autó, viszont szerencsére nem lett nagy baja – fűzte hozzá Fajcsák Dénes. – Ekkor újra elővettük az ötletet. Jelenleg helyi buszos vállalkozókkal egyeztetek, hogy miképpen lehetne húsz személyes kisbusszal megszervezni az Almagyar városrészben azt, hogy első körben reggel 7 óra negyed 8 között összeszedjék a gyerekeket, de igény esetén a délutáni hazajutásra is lehet továbblépési lehetőség.

Kifejtette, már a kezdetekkor 35 tanuló jelentkezett. – Nem egyszerű, mert a busztársaságok nincsenek rá felkészülve. Az egyik buszos vállalkozóval két hétig tárgyaltunk, végül nem jártam sikerrel, de van újabb jelentkező – mesélte Fajcsák Dénes.

Emellett elkezdett útvonalterven gondolkodni. A busz a régi Cifrakapu útról indulhatna, a Tetemvár utcán jönne fel, a Várállomást keresztezve. A Vécsey utca végéig lehet egy-két megálló, az Íj utcánál felkanyarodna a busz – újabb megálló az Íj utca és Egri csillagok utca kereszteződésben –, s elindulna az Egri csillagok úton vissza. Itt is lehet egy-két megálló. Az utolsó valószínűleg a Zöldfa és az Egri Csillagok utca találkozása lehetne. A busz méretétől függően akár a Diófakút út felé is mehet, a Szarvas tér irányában. Ez persze, nem végleges.

Most nagy a zsúfoltság a helyi buszokon. Októberben elindulhat az iskolabuszjárat. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel

Reményei szerint októberben próbajelleggel elindulhat a szolgáltatás, mert abban a városrészben napi problémát jelent a diákoknak az iskolába jutás. – Úgy gondolom, előbb-utóbb Eger több városrészében is meg kellene ezt szervezni, a Lajosvárosban, a Hajdúhegyen, Felnémeten vagy az Északi-lakótelepen – összegezte Fajcsák Dénes.

Végül hozzáfűzte, létrehozott egy ezzel a témával foglalkozó nyilvános Facebook-csoportot, melynek neve Iskolabusz-kísérlet, Eger, Almagyar városrész. Itt minden fontos információ megtalálható, a szülők további javaslatokat tehetnek, s tájékozódhatnak az aktualitásokról.

Fajcsák Dénes ígérete szerint tartja a kapcsolatot portálunkkal, így a fejleményekről a későbbiekben beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában