Sirok

2018.11.08. 16:12

Átadták a megújult siroki óvodát

Korszerű intézményrendszer épült ki a községben.

B. K.

Ötven millió forint támogatásból szépült meg az Kölyökvár Fotó: Gál Gábor

Szeptemberben már birtokba vehették a siroki gyerekek a nyáron felújított Kölyökvár Óvodát, azonban néhány apróbb munkával, a környezet csinosításával csupán nemrégiben végeztek. A napokban az ünnepélyes avatást is megejtették, így mostantól a negyven kisgyermek zavartalanul játszhat és pihenhet a megszépült intézményben. Az 50 millió forintos nyertes pályázat révén a nyári hónapokban kívül-belül korszerűsítették az épületet.

A támogatási összegből energetikai korszerűsítést végeztek, szigetelték a külső homlokzatot és a födémet, kicserélték a nyílászárókat, valamint a fűtési rendszer is megújult. Az épületben akadálymentes mosdókat alakítottak ki, és a kerekesszékkel vagy babakocsival történő bejutás is megoldódott.

Az önkormányzat segítségével az épület belső részét is szebbé tették, s a pályázati kereten felül saját költségéből lecserélték az izzókat takarékos, LED-világítótestekre – tudtuk meg Tuza Gábor polgármestertől.

Az épületkomplexumban található védőnői szolgálat is megújult, annak a vizsgáló és váró részét is érintette a beruházás.

Az elmúlt számos községi intézmény szépült meg, vált korszerűbbé. Az orvosi és fogorvosi rendelő, a községháza, a védőnői szolgálat is komoly felújításon esett át, jelenleg pedig a megújulóban lévő iskola is tükröz.

Ötven millió forint támogatásból szépült meg az Kölyökvár Fotó: Gál Gábor

Az avatási ünnepségen jelen volt a térség országgyűlési képviselője, Horváth László, aki jó egészséget és sok örömöt kívánt a szülőknek, a kicsiknek, és az intézményben dolgozóknak, Árvai Ferenc plébános pedig áldását adta az intézményre. Tuza Gábor köszönetet mondott a képviselői támogatásért, a kivitelezők munkájáért és a lakosság – az építkezés alatt tanúsított – türelméért.

Mostantól minden adott a kiegyensúlyozott, jó légkörű nevelő munkához.

 

 

Címkék#Sirok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában