eger

2018.11.20. 19:24

Az LMP szerint tandíjassá válhat a felsőoktatás

Aláírásgyűjtésbe kezdett a párt.

A kormány elveszi a vidéki városokban a fiataloktól a tanulás lehetőségét – mondta el egri sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) Országos Elnökségének titkára és Komlósi Csaba, a párt egri önkormányzati képviselője.

– A kormány az úgynevezett Corvinus-modell mentén fizetőssé tenné az itteni felsőoktatást. Ha ezt bevezetik, akkor ennek vesztesei a vidéki hallgatók, valamint a vidéki intézmények lesznek, ugyanis ezzel azoknak fenntartását magánkézbe adná az állam – vélekedett Komlósi Csaba.

Kanász-Nagy Máté kifejtette, követelik a kormánytól, hogy magánosítás helyett fordítsák vissza a kivont költségvetési forrásokat, töröljenek el minden tandíj jellegű dolgot, bárhogy is becézik vagy gúnyolják is azt.

Ez ellen kezdtek országjárással egybekötött aláírásgyűjtésbe. Heves megyében először Egerben jártak, de a terveik szerint több megyei városban is megfordulnak majd. Az összegyűjtött aláírásokat a parlament elé viszik, ezzel akadályoznák meg a tandíjas felsőoktatás bevezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában