EGER

2018.11.12. 14:51

Felkészült a télre a Városgondozás

14 autó és kilenc kézi hómaró áll csatasorba.

Sz. K.

Speciális szóróanyaggal, ügyeleti rendszerrel s naprakész információkkal segíti a lakosokat a Városgondozás Eger Kft. a téli időszakban – tájékoztatott Forgó János, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn, a cég telephelyén tartott hóügyeleti szemlén. Elmondta, a hó és síkosságmentesítési feladatok csütörtöktől március 15-ig tartanak, de ez időjárástól függően hosszabbodhat.

Havazás idején végig helyszíni ellenőrzéseket tartanak majd. Fotó: Berán Dániel

– Társaságunk öt nagyméretű tolólappal s szóróberendezéssel felszerelt gépkocsival, kilenc kisebbel, s kilenc kézi hómaróval rendelkezik. Száz tonna sóval, 150 tonna érdesítővel és száz tonna fűrészporral indítunk. Havazás idején helyszíni ellenőrzést tartunk, intenzitásától függően egy órán belül készen állnak az autók – fogalmazott. Kritikus útszakasz a mentők, tűzoltók, helyi járatok útvonalai, a meredek útszakaszok, és a főbb közlekedési utak.

A Dobó teret, s környékét kalcium-klorid folyékony síkosságmentesítővel teszik járhatóvá, s három váltás ügyelet működik majd. A Városgondozás Egerért nevű Facebook oldalon lehet majd tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában