Mezőtárkány

2018.11.14. 10:48

Jubileumát ünnepelte a Laskó-Rima menti szociális ellátó

A települések célja az volt, hogy az eddigi segítségnyújtást egy intézmény keretein belül biztosítsák.

S. S.

Szombaton rendezték meg a településen a Laskó-Rima menti szociális ellátó tízéves fennállásának jubileumi ünnepségét. Egy évtizede Egerfarmos, Besenyőtelek, Mezőtárkány képviselő-testületei úgy döntöttek, hogy intézményfenntartó társulást hoznak létre. A cél az volt, hogy az addig mindenhol önállóan működtetett szociális étkezést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást egy intézmény keretein belül biztosítják – idézte fel a kezdeteket Mezőtárkány alpolgármestere, Pásztor István.

Eljöttek a társulás tagjainak polgármesterei is Fotó: beküldött

Az azóta eltelt években más települések is csatlakoztak, s jelenleg Dormánd, Besenyőtelek, Egerfarmos, Mezőszemere és Mezőtárkány alkotja a társulást. Az idei, jubileumi rendezvényen Mátyus Piroska intézményvezető köszöntője után Bozsik Csaba, Besenyőtelek polgármestere szólt a hallgatósághoz, majd elismeréseket, okleveleket, díjakat vehettek át az arra érdemesek.

A hivatalos ceremóniát követően már oldottabb hangulatban telt a program. A késő estébe nyúló ünnepléshez zenéről a Csuhai Gabi-Koós Adrienn duó gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában