andornaktálya

2018.11.12. 08:45

Karácsonyra megújul az andornaktályai Sarlós Boldogasszony-templom

Több mint tizenhatmillió­ forint támogatásnak köszönhetően újul meg még idén az andornaktályai Sarlós Boldogasszony-templom.

Süli K.

Ablakot, ajtót is cserélnek a templomon Fotó: Márkus Attila

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forinttal támogatja a beruházást, az Egri főegyházmegye hétszázezer forinttal, az egyházközség pedig ötszázezer forint önerőt biztosít mindehhez.

Ablakot, ajtót is cserélnek a templomon Fotó: Márkus Attila

– Nagyon örülünk a támogatásnak, mert már ráfért a templomunkra a fejlesztés. A támogatásoknak köszönhetően kicserélnek öt ablakot és a sekrestye ajtaját, a bejárati ajtót pedig restaurálják. Ezen felül kijavítják a lábazatot, és hamarosan a belső festést is elvégzik a szakemberek, a karácsonyi misére már új pompában fog tündökölni az épület – számolt be a részletekről lapunknak Pádár Józsefné. A helyi egyházközség képviselő-testületének elnöke hozzátette, az önerőt az egyházközség felajánlásokból ­fedezi, amit továbbra is szívesen fogadnak. Aláhúzta, a felújítás ideje alatt a szentmiséket a Rákóczi úti kápolnában tartják meg, a távolabb lakó időseket ez idő alatt autókkal fuvarozzák a hívek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában