EGER

2018.11.20. 11:39

Nem marad karácsonyfa nélkül Eger: így pótolják a kidőlt fenyőt a Dobó téren

Délután három órára már az új fa állhat a Dobó téren.

Sz. K.

A kedd reggeli viharos szél következtében eltört a város karácsonyfája, melyet hétfőn állítottak fel a Dobó téren. Forgó János, Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója kedden reggel a Senator Házban tartott sajtótájékoztatón elmondta, szakszerűen szállították, s állították fel a fát a főtérre.

Hangsúlyozta, egy olyan csapat dolgozott tegnap a fával kapcsolatban, akik húsz éve állítanak karácsonyfát Egerben, tehát nem rutintalan dolgozókról van szó. – Mindig két fával készülünk, tehát van “B” fa. Ha minden jól megy, délután három óra körül áll majd az új karácsonyfa.

Az új fáról annyit lehet tudni, hogy szintén a városból érkezik, körülbelül ugyanakkora magas, mint az előző. Ezüstfenyő, talán nem olyan terebélyes és nincs akkora súlya sem – fogalmazott. Kiemelte, vizsgálják a kiváltó okokat. Mindig 250 milliméterre faragják a fatörzsét, ezt az ékelésnek meg kell hagyni. Minden évben így volt, ahogy az idén is, úgy tűnik a fának volt egy gyenge pontja, ami hajnalban eltört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában