Eger

2018.11.02. 17:20

Új fákat ültetnek a kivágottak helyére az Eszterházy téren

Rengeteg egri felháborodott, mert az Eszterházy téren fakivágási munkákat tapasztaltak. Az önkormányzattól megtudtuk, a fák kivágása tervezett, s helyettük hamarosan újakat ültetnek.

Süli K.

Fotó: Berán Dániel

– Közterületi fákat csakis tervezetten, ­szükségszerű szempontok miatt, az ­előre beadott kérelem és az ennek nyomán kiadott hatósági engedély alapján lehet kivágni. Ez így történik az Eszterházy téren és minden más munkaterületen a megyeszékhelyen. Azt az elvet követjük, hogy több fát és zöld növényzetet ültetünk, mint amennyit egy-egy fejlesztés kapcsán el kell távolítani a közterületekről – tájékoztatta lapunkat Zentai ­László.

A médiareferens hozzátette, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztések során – városképi szempontok, egészségügyi és balesetveszély miatt – a Hatvani kapu téren, a Kossuth utca északi részén és az Eszterházy téren összesen 14 fát vágnak ki, cserje- és örökzöld sövények mellett. Ám az önkormányzat 25 új fát ültet pótlásként az Eszterházy téren és a Kossuth­ utcában.

Fotó: Berán Dániel

A Belvárosi terek komplex megújítása című, közel 1,8 milliárd forintos fejlesztési csomag része az Eszterházy tér megújítása. A területen elhelyeznek új, Eszterházy Károlyt ábrázoló szobrot, kialakítanak vízfilmmel borított, talajsíkba süllyesztett díszmedencét, megújulnak a burkolatok, a sétányok is, így az Eszterházy tér újdonságokkal gazdagodó, vonzó közösségi térré válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában