Eger

2018.12.19. 14:16

Apáról fiúra száll a fertálymesterség

A megyeszékhely fertálymesterei hagyományos karácsonyváró találkozójukat tartották az EKMK Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házának nagytermében, melyet zsúfolásig töltötték meg a város legnagyobb civil közösségének tagjai.

Dula Áron az első negyed fertálymestere lesz. Beküldött fotó

Az est fényét idén is emelte a fertálymesteri kórus fellépése. A negyedmesterek tradicionális összejövetele nemcsak arról szól, hogy együtt megünnepeljék Jézus születését, de ez az az alkalom, amikor a közösség előtt bemutatkoznak azok a polgárok, akiket a negyedek kis suttogóin az egyes fertályok tagjai megválasztottak a következő esztendő negyedmestereivé.

Dula Áron az első negyed fertálymestere lesz. Beküldött fotó

Örömteli, hogy 2019-ben igen sok fiatal ölti magára a százráncú köpenyt, s markolja meg hivatala jelképét, a szalagos botot. A fiatalítás fontos az egész testület számára, hisz’ ez a záloga annak, hogy mind aktívabb legyen e nagy létszámú közösség, s mind jobban hallassa hangját a város közéletében. Örömteli az is, hogy immár több generáció is ad egy-egy családból negyedmestert a városnak. Apák és fiaik is részesei lehetnek a város jobbításáért síkra szálló testületnek. Ez pedig azt jelenti, hogy Eger családjai nemcsak tisztelik, de ápolják is a hagyományokat, melyek apáról fiúra, s talán majdan az unokákra öröklődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában