Egerszalók

2018.12.10. 09:43

Esőkárok a barlanglakásoknál

Hamarosan a képviselő-testület is megtárgyalja a problémát.

Süli K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Több millió forintos kár keletkezett az elmúlt időszak esőzései miatt a községbeli barlanglakásoknál, ezért az önkormányzat vis maior kárbejelentést tett – mondta el Varga István. A helység polgármestere aláhúzta, akár a húszmillió forintot is elérheti a kár, kisebb kőomlás, partfalleomlás, beázás történt, amit mielőbb szeretnének helyrehozni.

Évente ezreket vonz a látványosság Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

– Rengeteg turista látogatja a barlanglakásokat, éppen ezért mielőbb orvosolni kell ezt a problémát – részletezte a településvezető. – Szeretnénk egyebek között megerősíteni a támfalat, és a barlanglakások mennyezetét is. Utóbbit vagy aládúcolással, vagy falazással kell megoldani, még vizsgáljuk a probléma súlyosságát, a katasztrófavédelemnek is meg kell állapítania a kár mértékét, csak ezt követően hozhatunk döntést.

A barlanglakások nem balesetveszélyesek, továbbra is látogathatók mindennap reggel kilenc és délután négy óra között.

A helyi képviselő-testület december 12-én délután öt órakor ülésezik legközelebb, a napirendek között a barlanglakások ügye is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában