elismerés

2018.12.19. 19:45

Karácsonykor is Eger a sztár a turistáknál

Karácsonykor is az ország legnépszerűbb úti céljai között a város.

HEOL

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az október 23-i és a november 1-jei hosszú hétvégén Eger megtelt, s országos élvonalban szerepelt a szállásfoglalási adatokban. Fontos és örörmteli hír, hogy a frissebben publikált mutatók szerint Karácsony idején sem lesz ez másként: a legnépszerűbb úti célok listáját – Budapestet követően – Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló vezeti. A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások harmada ide szól. A foglalások területi megoszlása szerint Heves megye az első – közölte portálunkkal szerdán Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

A kiemelkedő turista vonzerők között most is ott van az Egri Vár, amely számos, 2018-as kimutatásban volt már az ország top turisztikai attrakciója.

Habis László polgármester a hírhez kapcsolódóan közölte: – Eger fejlesztése, a város vonzerejének, attrakcióinak folyamatos növelése, bővítése stratégiai célunk. Ezért újítottuk meg 2012 év 2014 között a történelmi belvárost és ezért folytatjuk ezt a munkát további közterületek megújításával, többek között a csodálatos Eszterházy tér újjászületését jelentő beruházással. Ezért dolgozunk azon, hogy Eger kiemelt turisztikai térséggé váljék, s ezért fejlesztjük folyamatosan fő értékünket, az Egri Várat is. Ugyancsak ez az oka a Szépasszonyvölgy tervezett megújításának, valamint a fürdőkörnyéket érintő, „vizes beruházásainknak”. Erről szól a termálfürdő korábban elvégzett, szezonalitást csökkentő felújítása és bővítése, s ugyancsak ezt a nagyobb célt szolgálja az egri termálvíz bázishoz kapcsolódóan tervezett beruházásunk. Utóbbival állandó vízhozamot, üzembiztonságot nyújtunk fürdőink és a wellness szállodák számára, s egyben lehetőséget is teremtünk a szolgáltatások bővítésére – fogalmazott.

– Eger versenyképességéért, s így az egri gyermekek, fiatalok jövőjéért, helyben maradásáért, boldogulásáért is dolgozunk akkor, amikor folyamatosan szépítjük, csinosítjuk, gazdagítjuk városunkat, közterületeinket, patinás műemléki épületeinket és közben százával teremtünk munkahelyeket, összefogásban a a vállalkozói szektorral.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nincs egri jövő, ha csodálatos értékekkel bíró lakhelyünkre nem úgy tekintünk, mint egy fejlődő, modern, 21. századi városra. Jó látni, hogy ezen erőfeszítéseinket méltányolja a kormányzat, s az ily módon az önkormányzathoz érkező plusz források tovább gazdagítják a következő időszak egri fejlesztéseit. Mindez Eger polgárainak érdekét szolgálja, növeli városunk vonzerejét és megtartó erejét – tette hozzá

– Azt, hogy Eger továbbra is töretlenül népszerű legyen a kikapcsolódást, feltöltődést kereső turisták körében, a hosszútávú fejlesztési stratégiánk megvalósításával és a magas minőséget nyújtó egri szolgáltatókkal közösen tudjuk biztosítani – emelte ki Habis László.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában