Best of 2018

2018.12.29. 07:00

Látványos művelet: így költöztették el a gőzmozdonyokat Hatvanban

Az átszállítást négy részletben végezték el.

HEOL

Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Június végén számoltunk be arról, hogy átszállították a Truman és a Bumbardó gőzmozdonyt a hatvani vasútállomás buszpályaudvar melletti részére. A két mozdonyt összesen négy darabra szedték szét. A munkálatok később folytatódtak, amikor is daruval teherszállító járművekre emelték a részeket.

A monstrumokat – külön-külön a szerkocsikat, illetve az erőgépeket – látványos folyamat keretében, óriásdarukkal emelték trélerekre, s szállították a város közepén lévő parkba.

Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Mint arról korábban többször beszámoltunk: lelkes önkéntesek segítségével a ­Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület tagjai kezdték renoválni a mozdonyokat. Az önkormányzat vezetése méltó módon szeretett volna megemlékezni a Hatvan–Budapest pályaszakasz átadásának 150. évfordulójáról: a két felújított mozdonyt a Népkertben állították fel, hogy a közönség is megcsodálhassa a vasúttörténeti érdekességeket.

Címkék#gőzmozdony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában