számadás

2019.01.28. 15:47

Avatás előtt közgyűlést tartott az Egri Fertálymesteri Testület

A több, mint háromszáz főt számláló civil szervezet számot adott az elmúlt esztendőben elvégzett munkáról.

E. B.

– Kiváló oltványokat választottunk, akiket ma ráoltunk a több száz éves szőlőtőkére – jelentette ki Várkonyi György, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya szombaton, a Szent József Kollégium éttermében megtartott közgyűlésen, melyen az immár több, mint háromszáz főt számláló civil szervezet adott számot az elmúlt esztendőben elvégzett munkáról, meghatározta a 2019-es esztendő feladatait, s hivatalosan is soraiba fogadta a negyedek suttogóin választott, fiatal és tettre kész férfiakat, az új negyedmestereket.

A főkapitány évértékelőjében hangsúlyozta, hogy ez a komoly történelmi hagyományokkal bíró szervezet egyedül Egerben maradt fönn, az egriség szerves részét képezi. Feladata és küldetése a folytonosság fenntartása, a lokális öntudat erősítése és a napjainkból egyre inkább kivesző, valódi közösség megélése. Várkonyi annak a reményének adott hangot, hogy ez, a város legkiválóbb polgáraiból verbuválódott közösség még sokáig szolgálhatja majd Eger és a nemzet boldogulását.

Habis László városvezető – kiérdemesült negyedmester – arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzati, polgármesteri munkában is komoly segítséget nyújt a testület, mely nem csak a legnagyobb létszámú civil szervezet, de tevékeny részese a város életének, tettrekészségével és kezdeményezőkészségével.

Az új fertálymestereknek jelölt fiatalembereket hangos vivát rivallással fogadta soraiba a testület tagsága. Avatásukra, eskütételükre február 9-én, szombaton, a Bazilikában tartandó szentmisét követően a városházán kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában