a város borai

2019.01.28. 18:13

Eger jó hírét öregbítik a Magisztrátus Borai

Kilencedik alkalommal választotta meg az egri közgyűlés a Magisztrátus Borait.

Süli K.

Habis László, Tarjányi Gyula, Hegyi Ádám és dr. Liptai Kálmán a nyertes borokkal

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Idén a Tarjányi Pincészet 2015-ös Egri Csillag Superiorja és az Eszterházy Pincészet 2016-os Egri Bikavére érdemelte ki a megtisztelő címet – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

A kiválasztott nedűk egy éven keresztül lesznek a város borai, Eger képviselői a nyertes italokat viszik majd magukkal ajándékként diplomáciai útjaikra, valamint a megyeszékhely kiemelt rendezvényein is felszolgálnak majd belőlük.

Habis László, Tarjányi Gyula, Hegyi Ádám és dr. Liptai Kálmán a nyertes borokkal
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Habis László hangsúlyozta, a Magisztrátus Borainak kiválasztása különleges üzenettel bír, miszerint a közgyűlésnek rendkívül fontosak az egri borászok, bortermelők.

A Tarjányi Pincészetet Tarjányi Gyula tulajdonos képviselte a bejelentésen, az Eszterházy Pincészetet pedig dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, valamint Hegyi Ádám, az Eszterházy birtok vezetője. Mindannyian örömüket fejezték ki nedűik kiválasztásával kapcsolatban, büszkén öregbítik a város jó hírét ily módon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában