Oktatás

2019.01.29. 17:33

Egernek fontos a diákok jövője

Továbbtanulás előtt álló fiatalokat vártak az Eszterházy Károly Egyetem Agria TISZK konferenciatermében a kedden rendezett Duális Felsőoktatási Fórumra.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) által szervezett rendezvényen dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke köszöntötte a középiskolásokat. Kiemelte, megyénké most az ország legdinamikusabban fejlődő gazdasága, magas műszaki színvonallal hozzáadott értékkel. – Fontos a kamarának, s az érintett önkormányzatoknak, hogy a cégek megtalálják azt a munkaerőt, utánpótlást, amire szükségük van a megye gazdasága, s jövője szempontjából. Olyan választási lehetősége van ma a fiataloknak, ami az elmúlt évtizedben elképzelhetetlen volt a továbbtanulás szempontjából.

Dr. Bánhidy Péter hozzátette, fontos, hogy a fiatalok megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek szakmai tudást, felkészülést, gyakorlati képzési lehetőségeket, s majd biztos munkahelyet biztosítanak számukra.

Eger számít a fiatalokra Fotó: Heves Megyei Hírlap/ Nemes Róbert

Papp-Kormos Éva, a polgármesteri hivatal irodavezetője Habis László polgármester gondolatait tolmácsolta a diákoknak. Arról szólt, hogy Eger számít a fiatalokra, szeretné, ha maradnának, vagy visszajönnének, s itt hasznosítanák a megszerzett tudásukat.

– A városvezetés minden igyekezete a munkahelyteremtésre, s az elvándorlás mérséklésére irányul. A város szakmát, munkahelyet, élményt adó közösséget, s a családalapításhoz megfelelő keretet biztosít. E rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a kereslet, s a kínálat találkozzon – fogalmazott.

Ismert: a duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatás felsőoktatási intézményben, míg a gyakorlati egy választott gazdálkodó szervezetnél folyik.

Elhangzott: a dualisdiploma.hkik.hu oldalon azokat a megyénkbeli vállalkozásokat gyűjtötték össze, amelyeknek együttműködési megállapodásuk van az egyetemekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában