büdzsé

2019.01.30. 16:57

Megkezdődött a költségvetés vitája Gyöngyösön

14 milliárdból gazdálkodhat a város.

M. H.

Idei első rendes ülésén megkezdte a város költségvetésének tárgyalását a gyöngyösi képviselő-testület. A mintegy 14 milliárd forintos főösszegű büdzséről első fordulóban egyeztettek a képviselők – közölte Pifkó Tamás önkormányzati sajtóreferens.

A grémium által elfogadott költségvetési javaslatot közszemlére bocsátják, majd február 18-án közmeghallgatást tartanak róla, ahol bárki megfogalmazhatja a javaslatait. Ezt követően a februári ülésen véglegesítik majd a büdzsé számait a képviselők.

A képviselő-testület módosította az önkormányzati ösztöndíj feltételeit. Az elfogadott változások következtében többen élhetnek majd a pályázati lehetőséggel, miután a feltételül szabott egy főre eső jövedelem felső határát a mindenkori minimálbér összegében határozta meg az önkormányzat. Ugyancsak fontos változás, hogy az eddig meghatározott BA és MSc képzések mellett a meglévő végzettséghez képest speciális szakképzést nyújtó tanulmányokat folytatók is kaphatnak ösztöndíjat.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a központi munkaerőpiaci program keretében munkásszálló építésére, valamint a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciója után újabb templomtorony újulhat meg a városban.

Az önkormányzat 2020 március végéig meghosszabbítja a gyepmesteri telep működtetésére vonatkozó szerződését az Új Nap Egyesülettel, továbbá új polgárőr egyesület is létrejön. Az önkormányzat közművelődési megállapodást köt a Gyöngyösi Városszépítő- és Védő Egyesülettel az Értéktár Bizottság működtetésére, de a grémium a költségvetés általános tartaléka terhére 500 ezer forintos támogatást hagyott jóvá Lévay Petra parasportoló felkészülésének támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában