EVAT

2019.02.27. 17:23

Az egyik legfontosabb egri közszolgáltatást korszerűsítették

Új kazánnal gazdagodott a fűtőmű.

Süli K.

Az új kazánnak köszönhetően csökken a fűtőmű szén-dioxid kibocsátása Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Gazdaságosabb, hatékonyabb és környezettudatosabb lett az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. Malomárok utcai fűtőműve, egy háromszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón. A cég egy új, modern kondenzációs kazánnal gazdagodott.

Az új kazánnak köszönhetően csökken a fűtőmű szén-dioxid kibocsátása Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen először Habis László köszöntötte a megjelenteket. A városvezető aláhúzta, Egerben közel ötezer lakás távfűtését biztosítja az EVAT Zrt., valamint ezer lakás és intézmény melegvízellátását, ez az egyik legfontosabb városi közszolgáltatás, amelynek minőségi megvalósítása kiemelten fontos. Hangsúlyozta, az új berendezésnek köszönhetően évente 427 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, és éves átlagban a hőigény kilencven százaléka korszerű technológiai feltételek mellett állítható elő.

Nyitrai Zsolt a térség országgyűlés képviselője a hazai energiaárakról szólt. Rámutatott, a kormány által bevezetett rezsicsökkentésnek köszönhetően eddig 1400 milliárd forinttal több maradt a fogyasztóknál, egy átlagos magyar család éves szinten 170 ezer forintot spórolhat.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában