Hulladékszállítás

2019.02.03. 07:00

Az év elejétől már új hulladékszállító cég dolgozik Dél-Hevesben

A kommunális, valamint a szelektív hulladék gyűjtését és szállítását a DEHU Dél-Hevesi Kistérségi Hulladékszállító Nonprofit Kft. végzi az új évtől a járás 17 településén. Öt járattal, valamint hat hulladékszállító járművel oldják meg ezt a szolgáltatást.

Szabó Katalin

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A DEHU Dél-Hevesi Kistérségi Hulladékszállító Nonprofit Kft. ez év január elsején kezdte meg működését a Dél-Hevesi Kistérségi Társulás 17 településén. A társaság alapítója a társulás, amely százszázalékos tulajdonosa a kft.-nek. Vörös József ügyvezető elmondta, a céget 2018 októberében alapították. Az engedélyek megszerzésével, a csapat összeállításával telt az év vége, hogy a tervezett időponttól – 2019. január elsejétől – a feladatukat elláthassák.

– Jelenleg hat járművel rendelkezünk, amelyből négy állandó, kettőt pedig bérelünk. A helységekben jelenleg öt járattal gyűjtjük a hulladékot. Huszonkét dolgozóval kezdtük el a munkát – ismertette az ügyvezető. Hozzátette, mind a kommunális, mind a szelektív hulladékot elszállítják. Ezenkívül kötelező jelleggel összegyűjtik a fenyőfát, évente tíz alkalommal a zöldhulladékot, valamint az önkormányzatokkal együttműködve a lomtalanítási teendőket is elvégzik.

A későbbiekben újabb autókkal szeretnék járni a térséget, s tenni a dolgukat. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Az elmúlt egy hónap tapasztalatairól elmondta, habár folyamatosan javítani kell az autóikat, ettől függetlenül szinte zökkenőmentesen indulhatott el a szállítás. A lakosság körében bárki tehet bejelentést az ügyfélszolgálaton, amely hétfőn és szerdán reggel nyolctól négy óráig, pénteken pedig ugyanezen időponttól délig tart nyitva.

Az elkövetkező időszakban – az ügyvezető közlése szerint – tavasszal, márciusban, áprilisban a mindennapi tevékenységükön túl a lomtalanítást is elvégzik a településeken. Ezt az önkormányzatokkal is egyeztetik.

– Célunk, hogy minél jobban, hatékonyabban megoldjuk a ránk bízott feladatokat, s a lakosság teljesen elégedett legyen – jelentette ki Vörös József. Kiemelte, hogy a központjuk Hevesen, a Károlyi Mihály út 15. szám alatt – az egykori AVE Heves Városfenntartó Kft., majd NHSZ Hevesi Városfenntartó Nonprofit Kft. székhelye – található, és az ügyfélszolgálatuk ugyanitt működik.

– A 2019-es évre célunk, hogy a DEHU Nonprofit Kft.-t stabillá tegyük, s ezzel a közszolgáltatás színvonalát emeljük – közölte az ügyvezető.

Terveiket sorolva kifejtette, hogy folyamatban van a hulladékudvar üzemeltetésére vonatkozó engedélyek beszerzése, valamint szeretnének új gépjárműveket is megvásárolni. Ezentúl a településeken a kétkukás rendszert tervezik bevezetni, amivel kiváltanák a – legtöbb helyen működő – zsákos hulladékgyűjtést. Végezetül hozzátette, konténerszállító jármű, s konténerek beszerzésével a lakosság, a vállalkozói szféra, valamint az önkormányzatok igényeinek kielégítése a céljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában