Fejlesztés

2019.02.02. 15:30

Betegbarát lépés az Albert Schweitzer kórház sürgősségi osztályán

Saját forrásból és adományokból fejlesztették a sürgősségi betegellátó osztályt az Albert Schweitzer kórházban.

Tari Ottó

Az osztály napi huszonnégy órában látja el a feladatát. A betegek felvételét immár a megújult, erre a célra szolgáló pultban végezhetik az adminisztrátorok és a diszpécserek. Az ellátás a triázs helyiségben kezdődik, ahol előzetes állapotfelmérést követően a betegek osztályozása történik, az állapot súlyosságát jelző színkód, azaz karszalag alapján. Az általános részlegen két kezelő, egy korszerű és új fekvőágyakkal és monitorokkal ellátott megfigyelőhelyiség és egy elkülönítőhelyiség, a traumatológiai részlegen két vizsgáló, egy kiemelt kezelő és egy gipszelőhelyiség található.

Dr. Stankovics Éva főigazgató közölte: a mentők a korszerű, tágas, fedett és biztonságos mentőbejáraton érkeznek közvetlenül a sürgősségi osztályra, ahol nappal három szakmai sor, vagyis traumatológus és sürgősségi szakorvos, valamint egy mentőtiszt, éjszaka pedig két szakmai sor, tehát traumatológus és sürgősségi szakorvos, továbbá felkészült szakdolgozók sora fogadja a betegeket.

Így néz ki a megújult betegfelvételi recepció Fotó: ASK

A betegellátó osztállyal közvetlen kapcsolatban, szintén a földszinten található meg a radiológiai osztály, amely a sürgősségi ellátáshoz szükséges valamennyi vizsgálati eszközzel – röntgen, ultrahang, CT-berendezés – rendelkezik, így késlekedés és szállítási nehézség nélkül elérhető a nap 24 órájában, folyamatosan szakorvosi jelenléttel.

Fontos szempont volt az átalakításnál, hogy a várakozást minél kényelmesebbé és informatívabbá tegyék. Ezt kényelmes várótermi padok teszik komfortosabbá. A páciensek megfelelő tájékoztatásáról kihelyezett plakátokkal és számos multimédiás eszközzel gondoskodtak. Szintén a sürgősségi betegellátó osztály területén található meg a háziorvosi ügyeleti egység, aminek a közelsége azért is nagyon fontos, mert a sürgősségin rendszerint nagy számban jelennek meg olyan betegek, akiknek az ellátása nem igényel sürgősségi ellátást, viszont az alapellátásba vagy szakrendelésre kell őket irányítani.

– Az átalakítás költsége minimális volt, mivel azt belső átszervezéssel, belső munkaerővel, valamint a különböző cégektől kapott adományokkal oldottuk meg – tájékoztatott dr. Stankovics Éva főigazgató asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában