a nagy nap

2019.02.04. 20:00

Íme, ilyen volt egy igazán trendi esküvő 2018-ban

A 2018-as Év párja játékunk után úgy döntöttünk, készítünk olvasóinknak egy összeállítást a tavalyi év esküvői trendjeiről.

Mellik Alexandra

A Heol.hu és a Heves Megyei Hírlap közös játékára 2018-ban, Heves megyében házasságot kötött párok jelentkezését vártuk. Tavaly is nagy sikere volt a versenynek, hiszen a beérkezett esküvői fotókra a voksolás zárásáig több mint tízezer szavazat érkezett és 32057 látogató nézte meg a játék hivatalos oldalát. Ennek apropóján megnéztük, melyek voltak a tavalyi év esküvői trendjei.

Dekoráció és megjelenés

Koncsol Csilla egri esküvői fotóstól megtudtuk, 2018 még mindig a vintage éve volt, ami talán – ahogy fogalmazott – most tetőzött.

Mi is az a bizonyos vintage?

Az 1920 és 1975 közötti öltözködési stílusok mindegyikét vintage-nek nevezzük. Ez azonban nem összekeverendő a retró stílussal, amely körülbelül az 1975-1990-es évek öltözékeit jelenti. A vintage időszak ennél régebbi, sokkal nemesebb, ritkább, épp ezért értékesebb ruhadarabok gyűjtőneve. Főbb színei a púder- és cukorkaszínek, valamint a fekete és a fehér. Kedvelt anyagai a csipke, selyem, bársony, damaszt, szatén és a tüll. A második világháború után megjelennek a műanyagok, vagyis a szintetikus szálak, először a nejlon harisnya kerül be a divatba, majd az 1960-as évektől megkezdődik a műanyagok használata az öltözéktervezésben is. Az textilek mintái eltérőek lehetnek, mivel az évek során rengeteg művészeti irányzat váltotta egymást.

– A 2018-as esküvőknél a természetközeli helyszínek, a pajtahangulat és birtokok, pincészetek, teraszos, panorámás rendezvényhelyszínek kerültek előtérbe a jól bevált éttermek mellett – sorolta a fotós, akitől megtudtuk azt is, hogy a virág és a dekoráció összhangja a ruhával, tortával és egyéb kiegészítőkkel egyre fontosabb lett a pároknak.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Koncsol Csilla Fotós (@koncsolcsilla.photo) által megosztott bejegyzés,

Csilla elárulta: a kreatívan újrahasznosított használati tárgyak, natúr anyagok vitték a show-t az esküvőkön.

– Ezen kívül az indusztriális-urban esküvők is egyre inkább teret hódítanak. A fémes és beton hatású díszek, a geometriai formák utat törtek és 2019-ben valószínűleg még jobban elterjednek majd. S végre talán eljön az ideje az alternatív, környezettudatos szolgáltatások széleskörű népszerűségének is. Például online meghívó, újrahasznosított süteményesdoboz, karitatív köszönetajándék.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

• Luxury Wedding Pages • (@wedding.pages) által megosztott bejegyzés,

2018 színei a rose gold, ekrü, menta, és más pasztell színek voltak. Idén ezek helyett/mellett várhatóan a karakteresebb szürke, smaragd és burgundi lesznek a populáris paletta fő elemei.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

• Luxury Wedding Pages • (@wedding.pages) által megosztott bejegyzés,

Szertartás

– A polgári esküvők nagyon nagy számban kerültek ki a klasszikus házasságkötő termekből a legkülönbözőbb helyszínekre: tölgyfa alá, paloták kertjeibe, medence partjára, éjszakai kivilágított helyszínekre, panorámás teraszokra. – mesélte Csilla.

Íme pár példa, amelyet a Shutterstock-on találtunk:

– A ceremóniákat az anyakönyvvezető helyett az egyre divatosabb szertartás vezető tartja – folytatja Csilla. – Minden eddiginél különfélébb ötletek váltak divatossá a közös életút elindulásának első pillanataiban. A gyertyagyújtást kiváltó homokceremónia lassan elavult válik. Helyette lakatceremónia, fröccs ceremónia, időkapszula, faültetés lett divatos és elterjedt.

A szolgáltatók terén évek óta nincs különösebben nagy változás. Máig nagy kérdés, hogy vőfély vagy ceremóniamester, DJ vagy zenekar, cinematográfus vagy klasszikus videós legyen az esküvőn.

S mivel az esküvői fotókból sosem lehet elég, íme az Év párja játékunk nyertesei:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában