Programsorozat

2019.02.25. 16:10

Programsorozattal segítenének a roma családoknak

A projekt célja hogy a roma asszonyoknak irányt mutassanak, hogyan és milyen munkát tudnak vállalni.

H. É.

Személyiségfejlesztés, kommunikáció, gyereknevelés, drogprevenció, kriminológia és jogsegélyszolgálat is témája annak a 27 hónapos programsorozatnak, amelynek legutóbbi állomásán a családok és a munka kérdéskörét vitatták meg a résztvevőkkel a szakemberek. Az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület projektje, a Védőháló a családokért, a Szebb Jövőért célja az is, hogy a roma asszonyoknak irányt mutassanak, hogyan és milyen munkát tudnak vállalni.

– Ebben a projektben a családok vannak a középpontban – kezdte Bárdosné Kocsis Éva. A projektvezető hangsúlyozta, hogy a XXI. században még mindig olyan szocializációs folyamatokat kell megismertetni és tanítani – főként a kis falvakban élő – roma közösségekben, amelyek alapvetőek a társadalmi beilleszkedéshez.

– Az asszonyok a mai napig nem mernek nyilvánosan beszélni a családon belüli erőszakról, pedig a gyermeknevelés, a család élelmezése mellett ez óriási teher a számukra. Nehezen tudnak munkát vállalni, mert a képzetlenségük miatt csak több műszakos rendbe tudnák alkalmazni őket. Ám nemcsak a munka világába való belépést igyekszünk elősegíteni, hanem a lelki feltöltődés kapcsán korábban zarándokutakat szerveztünk, baba-mama klubot hoztunk létre, egészségszűrő programokra hívtuk a családokat. A projektvezető hozzátette, hogy a roma családok és azon belül is az asszonyok igen érdeklődőek a témák iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában