sajtótájékoztató

2019.02.22. 19:01

Az egriek véleménye alapján fejlesztenék a turizmust

A turistaszezon közeledtével három kezdeményezést jelentett be Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének alelnöke pénteken a Polgárok Házában.

Sz. K.

Kiemelte, az utóbbi tíz évben megkétszereződött az Egerbe látogatók, s az itt eltöltött vendégéjszakák száma. Szavai szerint közel ötezer családnak nyújt megélhetést az idegenforgalom a városban.

– Ennek okán sok jelzést kaptunk az elmúlt időben a vendéglátósoktól, hogy új szabályozás kellene, ami a megnövekedett igények kielégítését szolgálná. Először is rugalmasabban kellene szabályozni azt, hogy a vendéglátósok milyen mértékben települhetnek ki a terasszal a terekre, utcákra. Minél több turistának kellene helyet biztosítani. Továbbá fontos lenne kitolni a vendéglátóegységek nyitvatartását, s a közterületi teraszokon, szolgáltatott műsor, zene szabályozását is. Különös tekintettel az esti időszakra – ismertette.

Oroján Sándor hozzátette: a témában a március 8-ig várják az egriek véleményét a [email protected] email címen, vagy postai úton, az Egri Polgárok Házának címezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában