Disznótoros

2019.02.24. 13:00

Kolbásszal, pálinkával versengtek a felnémeti disznótoron

A rendezvényen bajor kolbászt is töltöttek.

S. S.

A Felnémeti disznótor és Pálinkamustra helyszíne szombaton a pásztorvölgyi iskola volt. Bár az időjárás hidegre fordult, a résztvevők megteremtették maguknak a csöppet sem hűvös hangulatot. A nemes nedűk megmérettetése és a kolbásztöltő verseny eredményhirdetését megelőzően táncot ropott néhány pár a létesítmény aulájában kialakított táncparketten.

 

Mikuska Péter, a pálinkamustra zsűrijének elnöke értékelésében elégedettségének adott hangot. Elmondta, hogy 23 minta érkezett, s ezek mindegyike értékelhető, szép ital volt. Kevesebb nevezővel zajlott a kolbásztöltő verseny, ám a minőségre itt sem lehetett panasz. A rendezvényen résztvevő Dósa Tibor királyi mesterszakács a Heol kérdésre azt mondta, hogy igen változatos volt a repertoár, még bajor kolbászt is töltöttek.

Bódi Zsolt, a Felnémeti Lokálpatrióta Egylet vezetője azt mondta, hogy egyre népszerűbb ez a program, melynek célja a hagyományok ápolása a „falu a városban”-ként meghatározható településrészen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában