Ivád

2019.02.01. 11:12

Nem csoda, hogy méregdrága, már Ivád is kifogyott a káposztából

A kedvelt ivádi savanyítóüzemben is fogytán van a káposzta.

B. K.

Tavaly közel 12 tonnányi zöldséget tartósítottak Ivádon

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Háziasszonyok panaszkodnak, hogy a többi zöldséggel együtt nagyon megdrágultak a káposztafélék. A savanyítóüzemekben az a gond, hogy jó minőségű káposztához alig lehet hozzájutni, ha mégis, akkor nagyon drágán.

Észak-Hevesben egyre népszerűbbek az ivádi savanyítóüzemben készült termékek. Valyon László, Ivád polgármestere elmondta, több mint harminc környékbeli üzletben kaphatók a savanyúik, és a közétkeztetésben is sokan ezt a portékát hasznosítják.

Tavaly közel 12 tonnányi zöldséget tartósítottak Ivádon Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Sajnos a káposztából kifogytunk. Tavaly kevés és igen rossz minőségű termést takarítottak be a gazdák a nyári aszályos hónapok miatt, így mi is csupán limitált mennyiséget tudtunk vásárolni. A beszerzést nehezíti, hogy mostanra minimum 280–300 forint egy kiló fejes káposzta, így megfontolandó, hogy érdemes-e nagyobb tételben vásárolni – jegyezte meg.

Mivel az önkormányzat és az üzem dolgozói sikeresen teljesítették a Belügyminisztérium vállalkozással kapcsolatos kritériumait, ezért nyolcmilliós járművet és további tizenhárommilliós fejlesztési támogatást is kapott a falu az üzem eszközeinek korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában