Személyszállítás

2019.02.08. 13:08

Továbbra is szabadáras marad a taxizás Egerben

A vállalkozók maguk szabhatják meg a fuvardíjat.

Süli K.

Igazából nem is autót hív, amikor taxit rendel

Fórumon egyeztettek a napokban az egri taxis személyszállítási szolgáltatáshoz kapcsolódó hatósági ár bevezetéséről az érintettek. A találkozón arra jutottak, továbbra is szabadáras lesz a taxizás Egerben, azaz minden társaság, vállalkozó maga szabhatja meg a fuvardíját – derül ki a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) közleményéből.

A találkozót azután szervezték meg, hogy a november 29-i egri közmeghallgatáson felmerült az egri taxis személyszállítási szolgáltatás rendeleti szintű szabályozásának kérdése az árak kiszámíthatósága, valamint egyes taxitársaságok, taxis vállalkozók erőfölénnyel való visszaélése miatt.

A fórum végeredményét Fülöp Gábor, a HKIK főtitkára összegezte. Eszerint a vállalkozások és taxis társaságok többsége elveti a hatósági ár használatát, és továbbra is a jelenlegi szabadáras taxizást támogatja.

Ugyanakkor a társaságok két ügyben támogatásért fordultak a kamarához. Segítséget kértek a szakma utánpótlásának biztosítása érdekében, a City ­Taxi munkatársai pedig abban kérték a HKIK közbenjárását, hogy méltányosabb áron juthassanak a korlátozott forgalmú, történelmi belvárosi területekre érvényes eseti behajtási engedélyekhez.

A kamara mindkét kérés megoldásában lépéseket tett, valamint felajánlotta a HKIK által készíttetett idegen nyelvű turisztikai kiadványait a taxis szolgáltatás bővítése érdekében, valamint az érintett vállalkozások digitális felkészültségének segítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában