HATVAN

2019.02.07. 11:55

Vonattal jött, s vonattal távozott: gazdára talált Mese, a puli

A négylábú a petárdák, a tűzijátékok zajától menekülhetett el az óesztendő utolsó napján, s hogy, hogy nem, valamelyik vasútállomáson felszállt egy vonatra.

T. O.

A boldog Mesét Rudas Aranka is elkísérte az állomásra

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

A félelemtől reszkető jószágot egy jegyvizsgáló fedezte fel; a hatvani pályaudvaron bevitte a forgalmi irodába, ahol a vasutasok enni adtak neki, megitatták, majd felvették a kapcsolatot a Kutyaszív Alapítvánnyal, amelynek vezetője, Rudas Aranka a menhelyükre vitte a jószágot. El is nevezték, azóta a kutyus a Mese névre hallgat.

A boldog Mesét Rudas Aranka is elkísérte az állomásra Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A könnyen kezelhető, szeretetre méltó eb mindössze egyetlen hónapot töltött a menhelyen. Ez idő alatt a gazdája nem jelentkezett érte, az azonosítására pedig – csip híján – nem volt lehetőség.

A történet azonban így is happy enddel zárult: a napokban Mesét ugyanis örökbe fogadták! Sorsszerűnek is minősíthető az, hogy a kis szőrcsomó az új gazdájával úgy távozott, ahogy szilveszterkor – igaz, akkor remegve, akár a kocsonya – a városba érkezett: vonattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában