Fiatal vállalkozók

2019.03.08. 17:30

Évről-évre új lendület ad a fiatal vállalkozóknak a Junior Expo

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a Junior Expo-t, amelyen évről-évre sikeres, fiatal vállalkozók mutatkoznak be. A rendezvényre nemcsak megyénkből, hanem még határon túlról is érkeznek kiállítók azzal a céllal, hogy minél többeknek mutassák be vállalkozásukat, és hogy új kapcsolatokat építsenek.

Süli Kinga

Az esemény pénteki megnyitóján dr. Horváth Ágnes, az Expo-t elindító Agria Universitas Egyesület elnöke kiemelte, a programon évről-évre olyan sikeres fiatalok vesznek részt, akik már letettek valamit az asztalra. Nagy munkabírással rendelkeznek, és azt csinálják, amit szeretnek, boldogan, kötöttségek nélkül. Aláhúzta, az ő sikerük mindannyiunk számára példamutató lehet a mindennapokban.

Kósa Erika, a Kósa Erika Akadémia vezetője, az Expo zsűrijének elnöke kiemelte, az válhat sikeressé, aki tisztában van a képességeivel, és élni tud a lehetőségeivel. Hangsúlyozta, szenvedély, elhivatottság, önbizalom, szakmai alázat, magas érzelmi intelligencia és kitartó munka elengedhetetlen a sikerhez.

A kétnapos rendezvény megnyitóján idén először adták át a Junior Expo Mecénása elismerést, amelyet öt olyan személy kkapott meg, aki már hosszú ideje segíti az eseményt. Idén a kitüntetést Habis László, Eger polgármestere, Szőke István, az Expo-nak a kezdetek óta otthont adó Agria Park igazgatója, Honfi Gábor, a Szuperinfó Média Kft. hálózati igazgatója, Kósa Erika, a Kósa Erika Akadémia vezetője, valamint Harmati László üzletember vehették át.

A szombat délutánig tartó Expo-n több tucat harmincöt év alatti fiatal vállalkozó mutatkozik be, akiknél a látogatók vásárolhatnak, megismerhetik szolgáltatásaikat, és van, ahol különleges kézműves termékeket is kóstolhatnak. A programon először vesz részt handmade by Vidu márka. Vida Nikoletta tulajdonos lapunknak elmondta, elsősorban tanulni szeretne a bemutatónak köszönhetően, hogy fejleszthesse vállalkozását. A szlovákiai lány kézzel készített táskákkal, gyermekjátékokkal várja az érdeklődőket, de kapható nála környezettudatos mosogatószivacs és arctisztító kendő is.

Az egri Brotherhood Kft. második alkalommal vesz részt az Expo-n, ifjabb Kaló József ügyvezető szavai szerint tavaly nagyon sokan látogatták meg a standjukat, meg is nyerték az egyik tanulmányutat, az Expo-t remek lehetőségnek tekintik a vásárlóknak történő bemutatkozásra. Egy borospincéjük van, amelyet rendezvényekre adnak ki, valamint saját boraik és különleges gyümölcslikőrjeik, amelyeket most akár meg is lehet kóstolni a kiállításon.

A Junior Expo-n résztvevő vállalkozások közül szakmai zsűri választja ki a legígéretesebbeket, akik tanulmányutat nyerhetnek. Ezen felül a látogatók értékelései alapján egy közönségdíjat is kiosztanak, valamint a fiatal vállalkozók is értékelhetik egymást. Az Expo legjobbjait szombaton este nyolc órakor jelentik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában