Elismerés

2019.03.21. 14:50

Negyedszázada dolgoznak Eger idegenforgalmáért

Elismerő oklevéllel díjazta az Egyesület Eger Idegenforgalmáért negyedszázados tevékenységét Habis László polgármester szerdán a megyeszékhelyen, az egyesület éves közgyűlésén.

Süli K.

A városvezető a szervezet elhivatott tevékenységét, valamint az önkormányzattal való remek együttműködését méltatta. A jubileumi eseményen az egyesület közel minden tagja részt vett, tárgyaltak a szervezet 2018-as pénzügyi elszámolásáról, szóba került az idei költségvetés és munkaterv, valamint felelevenítették az elmúlt huszonöt év eredményeit is.

Badacsonyiné Bohus Gabriella, a szervezet elnöke elmondta, büszkék rá, hogy egyesületük elsőként alakult meg annak idején Egerben azzal a céllal, hogy a helyi idegenforgalmat fellendítsék. Aláhúzta, számos mérföldkőre lehetnek büszkék, ők hívták életre az első szépasszonyvölgyi borversenyt, kezdeményezték, hogy az Egri Bikavér Ünnepen az ételeket hangolják össze a borokkal, és hazánkban az elsők között szerveztek programot az idegenvezetők világnapján, hogy ezzel mind a városra, mind pedig az idegenvezetői szakmára ráirányítsák a figyelmet. A jövőbeli terveik közül kiemelte, a fő céljuk, hogy az elért jó kapcsolataikat megőrizzék mind a városvezetéssel, mind az együttműködő szervezetekkel. Ezen felül továbbra is azon fognak dolgozni, hogy a megyeszékhely a leglátogatottabb hazai turistacélpontok között szerepeljen, és minél több látogatót csábítsanak a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában