Beruházás

2019.03.01. 16:03

Szebb, kényelmesebb lett az Erzsébet udvar

Kétszázmillióból újult meg az egriek egyik kedvelt pihenőhelye.

Süli K.

Új kültéri bútorokkal, modern játszótérrel és minden évszakban pompázó növényekkel is gazdagodott a belvárosi Erzsébet udvar. A terület átalakítása még tavaly nyáron indult, és része annak az ötelemes beruházás-sorozatnak, amelynek összértéke mintegy 850 millió forint. Ebből az említett udvar fejlesztésére 190 millió forintot fordítottak.

Minden korosztály kikapcsolódhat a megújult udvarban Fotó: H. M.

Az udvarban egységes járófelületet alakítottak ki, új lámpákat helyeztek el, valamint a padokon felül rendhagyó, fák köré épített pihenőbútorokat is telepítettek. A legkisebbekre is gondoltak, egy három játékkal felszerelt komfortos játszóteret is kialakítottak. A zöldfelületek is megújultak, számos évelőt, cserjét és díszfüvet ültettek, amelyek öntözéséről ezentúl automata rendszer gondoskodik.

Az ötelemes beruházás-sorozat az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, az Erzsébet udvaron felül megújul még a Kracker udvar, az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér egy része, valamint a Kossuth utca északi része is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában