családbarát munkahely

2019.04.25. 20:00

A családosok életét is nagyban segítik az Egri Törvényszéken

Az Egri Törvényszék 2017 nyarán vált családbarát munkahellyé. Pályázatukban számos intézkedést vállaltak, ezek megvalósulásáról dr. Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék elnöke beszélt portálunknak.

Molnár Helga

Dr. Nyíri Beáta Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A munka és a magánélet közötti egyensúly meghatározó szerepet játszik az Egri Törvényszék életében. Nagyon fontos a dolgozók elkötelezettsége és jó munkát csak az tud végezni, akinek a magánélete is rendben van, s a munkahelyén is jó a légkör – jelentette ki dr. Nyiri Beáta. Mint mondta, fontos a munkahely és a munkavállalók közötti összhang megteremtése.

– Nem elég csupán a pénz mint motiválóeszköz. Arra koncentrálunk, hogy a fluktuációt minimálisra csökkentsük. Ez a szám egy százalék – fejtette ki az elnök asszony.

Vázolta azokat a lépéseket is, amelyekkel érdekeltté tették a dolgozókat. Ezért sok döntés előkészítésébe bevonják az embereket, munkacsoportokat alakítottak ki.

– A saját kezdeményezéseik alapján megvalósult munkafolyamatok optimalizálásával úgy érzik, az övék is ez a munkahely – részletezte. – Nagyon népszerű gyakorlat, a dolgozóink közel fele valamelyik munkacsoport tagja.

Hangsúlyozta, lényeges a családi programok szervezése. Ez a jó munkahelyi légkör kialakítását és a családos dolgozók helyzetének megkönnyítését is szolgálja.

– Családi napokat szervezünk – tette hozzá dr. Nyiri Beáta –, táboroztatjuk a nyári szünetben a kicsiket, a fiatalokat, gyermeknapi programot tartunk, főzőversenyt, fenyő- és Mikulás-ünnepet is rendezünk. Idén első ízben családi olimpiát szerveztünk, amelyben az apa és gyermek közötti kapcsolatot kívántuk erősíteni úgy, hogy az olimpia során az apa és a csemete egy csapatot alkotva teljesíti a feladatokat, amelyeket az édesanyákból álló olimpiai bizottság értékelt.

Dr. Nyíri Beáta Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A bíróságokon a dolgozók zöme nő, sokan kisgyermekes anyukák. A támogatás első része az ő nehézségeiken enyhít. A kismamáknak az általánostól eltérő munkarendet biztosítanak, bizonyos feltételek mellett a bíróságon kívüli munkavégzést is lehetővé teszik.

– Segítjük a munkába visszatérő dolgozókat is, minden rendezvényünkön részvételi lehetőséget biztosítunk a számukra, valamint e-mailben tájékoztatjuk őket a jogszabály-változásokról, az aktuális bírósági eseményekről – folytatta a törvényszék irányítója. – Akik szülésből visszatérnek, némi lemaradásban lehetnek, így mentorok segítségével felzárkóztatjuk őket egy-két hónap alatt.

Dr. Nyiri Beáta kiemelte, mivel a bíróságon igen felelősségteljes munka folyik, dolgozóik folyamatos stressznek vannak kitéve, ezért rekreációs tervet készítettek. Életmód-tanácsadó és masszőr segíti őket, illetőleg stresszkezelő tréningeket is tartanak nekik.

– Célunk a jó munkahelyi légkör kialakítása, a hivatásunk, s a családi élet messzemenő összehangolása – zárta gondolatait az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában