kutyabarát program

2019.04.02. 11:30

A kutyák elaltatása ellen harcolnak az egerszalóki ovisok is

A felelős állattartás népszerűsítése a fő célja az Egerszalókon nemrégiben elindított kutyabarát programnak.

Süli K.

Az ovisok örömmel vettek részt a programon. Beküldött fotó

A projekt keretében minden hónapban szerveznek majd tematikus eseményeket, az elsőt a Szivárvány óvodában tartották a napokban. Interaktív előadáson vehettek részt a gyermekek – számolt be lapunknak Varga István.

A polgármester kifejtette, a hatályos jogszabályok szerint a települési önkormányzatok feladata a belterületen kószáló állatok befogása, elhelyezése. Egerszalókon is gyakoriak a kóbor ebek, ám az önkormányzat álláspontja szerint erre a problémára nem szabad, hogy a gyepmesteri telepeken való elhelyezés és a kötelezően betartandó megfigyelési idő lejárta utáni ebaltatás legyen a megoldás. Éppen ezért döntöttek kutyabarátprogram elindítása mellett.

Az ovisok örömmel vettek részt a programon. Beküldött fotó

A projekt első lépéseként aktualizálják a helyi ebek nyilvántartását. Minden hónapban szerveznek majd valamilyen programot, például tájékoztató, figyelemfelhívó és oktató előadásokat, valamint az állatvédelemmel kapcsolatos játékokat is indítanak. Az önkormányzat dolgozói személyes tanácsadással is segíteni fogják a helyieket, és a település nagyrendezvényein is bemutatkozik majd az ebbarát program. A fő cél, hogy a lakosság minél szélesebb körét megismertessék a felelős állattartás szemléletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában