rajzás

2019.04.30. 15:50

Csaknem 40 ezer méh lepte el az egri Napsugár utcát (fotókkal, videóval)

Darázsvadász érkezett a helyszínre, aki elkezdte befogni a rajzó rovarokat.

HEOL

Az Agria TV információi szerint nem mindennapi rajzás okozott kisebb riadalmat kedden délután Egerben, a Napsugár utca egyik szakaszán: a kertvárosi helyszínt ugyanis délután három óra tájékán hirtelen mintegy 40 ezer méh lepte el.

Fotó: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

A helyszínre lakossági bejelentésre érkezett Varró Attila darázsvadász, aki portálunknak azt mondta: – A problémát elsősorban az jelentette, hogy részben a nagy szél miatt kettészakadt a méhraj, aminek következtében a rovarok elvesztették az anyát. Emiatt kicsit pánikba estek a méhek, miután azonban megtalálták az anyát, ismét lenyugodtak. Innentől kezdve pedig már be tudjuk fogni őket – fogalmazott.

Fotók: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a csaknem 40 ezer méh szakszerű befogása nagyjából két-három órás művelet: – A rovarok ezt követően karanténba kerülnek, mivel egyelőre még nem tudhatjuk a származásukat. Ha pedig minden jól megy, jövőre ismét dolgozó méhcsalád válik majd belőlük – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában