Egységben a Városért Egyesület

2019.04.09. 11:31

Garanciát akarnak, hogy ne működhessen a hulladékfeldolgozó

Mirkóczki Ádám polgármesterjelölt szerint a városvezetés mindeddig nem vállalt garanciát arra, hogy ilyen üzem ne működhessen Egerben.

Süli K.

Haladéktalanul lépni kell annak érdekében, hogy a megyeszékhely közigazgatási területén sem most, sem a későbbiekben ne lehessen elektronikus hulladékfeldolgozással kapcsolatos tevékenységet végezni. Ezért az Egységben a Városért Egyesület benyújtott egy rendeletmódosítást a város jegyzőjének, amelynek lényege, hogy vizsgálják felül a helyi építési szabályzat hulladékgazdálkodásra vonatkozó fejezeteit, és ha kell, módosítsák annak érdekében, hogy semmilyen elektronikus hulladékfeldolgozással kapcsolatos tevékenységet ne lehessen végezni a városban – hangzott el az egyesület kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

Mirkóczki Ádám polgármesterjelölt szerint a városvezetés mindeddig nem vállalt garanciát arra, hogy ilyen üzem ne működhessen Egerben, ezért döntöttek úgy, hogy frakciójuk saját kezébe veszi az ügy sorsát. Kidolgoztak egy olyan rendelettervezetet, amely ezt a problémát egyszer és mindenkorra orvosolja, a városvezetésnek már csak annyi a dolga, hogy igent mondjanak a rendelet módosítására.

Az egyesület egy órás ingyenes parkolásért indított népszavazási kezdeményezésének elutasítására reagálva Mikóczki Ádám elmondta, átfogalmazták a kérdést és újra be fogják nyújtani, akár többször is, egészen addig, amíg el nem érik a céljukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában