Fejlesztés

2019.04.07. 14:29

Komfortos körülmények között gyógyulhatnak Parádfürdőn

A parádfürdői kórházban számos fejlesztésnek örvendhetnek a rehabilitációra érkezők.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A hatékonyabb betegellátás érdekében folyamatosan újítják meg a rehabilitációs részlegeket, a betegszobákat, és korszerűsítik az eszközparkot a Parádfürdői Állami Kórházban.

Parádfürdő 1730 óta gyógyhelynek számít Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Az ország egyik legnevesebb rehabilitációs szakkórházában, ahol mozgásszervi és nőgyógyászati betegeket is kezelnek, a földszinti kezelőhelyiségek megújítása, a mozgáskorlátozott-mosdó korszerűsítése, a közösségi helyiségek, folyosók festése mellett elkezdődött a betegszobák felújítása is. Ez régi vágya volt az intézmény vezetésének. A komplett felújítás során kicserélik a villanyvezetékeket, új burkolatot kap a padló és az oldalfalakra fa helyett mutatósabb parafa kerül. Az ajtók higiénikus, mosható felületet kapnak, a szobákban új polcokat helyeznek el. A szobákhoz kapcsolódó fürdőhelyiségek is megszépülnek, sőt a hosszabb távú tervek szerint újakat is kialakítanak.

– A korszerű járóbeteg-ellátás része a megfelelő orvosi eszközpark biztosítása. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni, időszakosan ezt is meg kell újítani. Jelenleg a kardiológiai ellátáshoz egy terheléses EKG-t, és egy ultrahangos készüléket állítottunk be, közel 15 millió forint értékben. Szintén önerőből, közel félmillió forintért nyolc új, speciális, az infúziós kezelésekhez használt széket szereztünk be. Így még komfortosabban érezhetik magukat a kezelések alatt betegeink. Tervezzük, hogy a betegszobákat elektronikus zárral szereljük fel, de gondoltunk a tv-készülékek cseréjére is, hogy jobban érezzék magukat a pácienseink – nyilatkozta dr. Rabóczki Anita, a Parádfürdői Állami Kórház főigazgatója.

Hatásos a timsós

Köztudott, hogy a fekvőbeteg-ellátásban a gyógyvizes kezelések fontos szerepet töltenek be a rehabilitáció folyamatában. Az ülőfürdős kezelések egyikénél a timsós vizet alkalmazzák, ami gyógyító hatása mellett hálátlan tulajdonsággal is bír, agresszív savassága miatt hosszú távon korrodálja a csőrendszert. Ezért is vált szükségessé ennek cseréje, de ezzel együtt a fürdőkabinok padozatát és az oldalfalak csempeburkolatát is kicserélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában