Sajtótájékoztató

2019.04.09. 14:43

Közös képzés, Tipozóna és OTDK – havi hírek az egyetemről

Közös képzés indítása, a Varázstorony projektversenye, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) s a Tipózóna – ezekről szólt az egri egyetem havi sajtótájékoztatója.

M. H.

A linzi Johannes Kepler Egyetem és az egri intézmény Matematikai és Informatikai Intézete kettős diplomaprogram indításához angol nyelvű informatika mesterképzést készített elő.

– A képzés elindításának feltétele az informatika mesterképzés akkreditációja, ez már folyamatban van. A tervezett angol nyelvű mesterképzés első évének helyszíne Eger, a második évé Linz – mondta Kovásznai Gergely szakfelelős. A képzés beindítása kapcsán együttműködési megállapodást írt alá a linzi egyetem rektorhelyettese Prof. Alexander Egyed, s Dr. Liptai Kálmán rektor.

A sajtóeseményen Juhász Tibor rektorhelyettes szólt az április 23. és 26. között zajló OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció konferenciájáról, melyre 280 egyetemi hallgatót, 200 egyetemi oktatót, professzort és kutatót, továbbá 50 kiemelkedően tehetséges középiskolást várnak.

További téma volt a Varázstorony innovációs projektversenye, ahol a döntőbe jutott diákok április 24-én mutatják be munkáikat. Szólták a Tipózóna kiállításról, melyet harmadik éve rendez meg a Média és Design Tanszék, felkérve a hazai művészeti egyetemek tervezőgrafika tanszékeit. A meghívottak között idén a krakkói Jan Matejkó Képzőművészeti Akadémia is szerepel. A kiállítás április 11-én nyílik a Templom Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában