látogatás

2019.04.02. 16:41

Maconi fiatalok ismerkednek Egerrel

Francia vendégeket látnak vendégül a dobós diákok.

B. K.

A városházi köszöntés után a várba sétáltak a fiatalok Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Francia egyetemistákból, középiskolásokból, s kísérőikből álló, ötventagú csoport érkezett a megyeszékhelyre Eger testvér településéről, Maconból. A fiatalokat, s tanáraikat kedden délelőtt Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere köszöntötte a városháza dísztermében.

Arra biztatta a vendégeket, hogy az elkövetkező néhány napban sétáljanak sokat a városban, ismerkedjenek meg gazdag múltjával, épített örökségével, nemzetközi hírnévnek örvendő gyógyvizével, emblematikus várával, látványos kazamata rendszerével.

Utalt arra is, ne lepődjenek meg, ha mindenütt építkezéssel találkoznak, mivel a város közterei, utcái folyamatosan újulnak meg egy hatalmas, komplex beruházásnak köszönhetően.

A városházi köszöntés után a várba sétáltak a fiatalok Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A diákokat egyébként a Dobó István Gimnázium tanulói és családjaik látják vendégül, így az idegennyelvi kommunikációra is jó lehetőséget nyújt a mostani kirándulás. Az elkövetkező napokban a város nevezetességeivel, látnivalóival ismerkednek, és strandolás is szerepel a programban. A csoport hétvégén indul haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában