Csodálatos természet

2019.04.19. 11:30

Meseszép tavasz fogadja a turistákat a Hór-völgyben

Természetjáró sorozatunk legújabb részében, a zöldellő Bükk-hegységben található Ódorvárról készítettünk olvasóinknak, egy képes kedvcsinálót a hosszú hétvégére.

Heol

A Bükk-hegység egyik legszebb gyöngyeszeménél az Ódorvárnál jártunk, ahol a tavaszi természet már javában megmutatta csodálatos arculatát. A szemet gyönyörködtető kilátásban megcsodálhattuk a már frissen zöldellő bükkösök sűrűjét, melyeket sok helyen a gyümölcsfák fehér virágai is szép számmal ékesítettek.

A nem mindennapi látványt nyújtó kilátót minden természetszerető kirándulónak érdemes egyszer meglátogatnia, amire az előttünk álló hosszú hétvége ideális alkalmat kínál.

 

Ódorvár a Bükki Nemzeti Park területén, a Hór-völgyében, a 660 méter magas Várhegy egy meredek, kiálló hegyormán, 594 méter magasságban található. Közelében számos barlang fellelhető, melyek közül legismertebb a déli oldalon fekvő Hajnóczy-barlang, illetve az Odorvári-barlang, más néven Odorvári-cseppkőbarlang. A vár közelében hangulatos, kiépített tűzrakóhely, esőbeálló található, ahol alkalomadtán egy baráti szalonnázásra is alkalmat lehet keríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában