új lakók

2019.04.25. 14:00

Rezső és Rozi jól érzi magát a gyöngyösi állatkertben

Alig két hete érkeztek meg a mátraaljai állatkert legújabb lakói, a rézusz makákók és már be is illeszkedtek.

H. É.

Megszokták a helyüket és a kifutójukat is megkedvelték. Rezső és Rozi névre keresztelt majmok a Kecskeméti Vadasparkot cserélték le új otthonukra és lehetséges, hogy a nőstény már vemhes volt, amikor elhozták – tudatta az állatkert tulajdonosa.

Barcai Henrietta hozzátette, hogy néhány nap megszoktatás után már otthonosan mozgott az ifjú pár a páviánok melletti kifutójukban.

– Ők egyáltalán nem öregek, mert ez a faj akár negyven évet is megélhet. Nyolc és kilenc esztendősek a jövevényeink és a nősténynek már korábban született kicsinye a vadasparkban, de ledobta magáról. Most nagyon figyeljük őket, mert állítólag vemhes Rozi, így július végére talán megszülethet a legifjabb makákónk, akit a többi állatunkhoz hasonlóan szintén elnevezünk.

A tulajdonos elárulta azt is, legközelebb május első hetében várható újabb állat érkezése. A nagy marákat is párban a Fővárosi Állatkertből hozzák, ők négyen érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában