Egri Borbarát Hölgyek

2019.05.07. 13:55

A Gál Lajos és a Varga Pincészet borai nyertek

A benyújtott 19 kiváló bor közül az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete vak kóstolással 2019. évi Egri Csillag borának két bort választott a Hotel Estellában hétfőn.

Sz. K.

Superior – Grand Superior kategóriában a Gál Lajos Pincészet Kamra-völgy Grand Superior 2016 Egri Csillag borát, míg klasszikus kategóriában a Varga Pincészet kiváló borásznője Tóthné Rózsika által készített Aranymetszés Egri Csillag 2018. évjáratú borát választotta – tájékoztatta a Heolt Vasné Ignácz Katalin elnök.

Elmondta, 2010 óta minden évben megválasztják az Egri Borbarát Hölgyek borát, az idei évben a 2018. évjáratú klasszikus Egri Csillag borok, illetve idén először bármelyik évjáratból Superior és, vagy Grand Superior Egri Csillag borok közül választottak. A nyertes bor egy éven át kíséri programjaikat, s más boros rendezvényeket. A Hegyközséggel egyeztetve, minden évben a Bikavér Ünnepén kínálják az adott év kiválasztott borát, amelyet a borászattal együttműködve árusítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában