babacsomag

2019.05.09. 15:59

Ajándékot vittek a legkisebb polgároknak Egerben

Minden idén született, az egri védőnői szolgálat által ellátott csecsemő babacsomagot kap ajándékba az önkormányzattól.

Süli K.

Habis László, Tóth-Pap Zsuzsanna kislányával, Lucával és Kelemen Edit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Közülük az egyiket ünnepélyes keretek között adta át egy újszülött családjának Habis László csütörtökön. A polgármester elmondta, egy korábbi kedvezményt – féléves családi magazin előfizetést – bővítettek ki az ajándékkal, amelynek összértéke tízezer forint. A csomagban található takaró, előke, plüssjáték, törlőkendők, neszesszer, valamint egy baba masszázskupon is.

Habis László, Tóth-Pap Zsuzsanna kislányával, Lucával és Kelemen Edit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ajándék átvételéről Kelemen Edit, az egri védőnői szolgálatot működtető KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. munkatársa szólt. Mint mondta, idén eddig 87 csomagot adtak át, a kismamák az első, az újszülöttjükkel a védőnői tanácsadóba való látogatáskor kapják meg az ajándékot.

Habis László közölte, idén körülbelül 400 gyermek kap majd ajándékcsomagot, és továbbra is támogatja a város a bárányhimlő elleni védőoltás beadatását, amit szintén a védőnőknél kell igényelni, erre négymillió forintot különítettek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában