gyász

2019.05.27. 14:32

Elhunyt Gönczi Mihály, Átány polgármestere

Negyedik ciklusát töltötte polgármesterként Gönczi Mihály, aki tervezte visszavonulását.

Sz. K.

Egy éve hirtelen megbetegedett, s állapota folyamatosan romlott. Sajnos a gyógyíthatatlan betegség felülkerekedett rajta, így május 27-én hajnalban elhunyt.

1951. augusztus 18-án született Átányban, nős volt, van egy lánya és egy fia. A középiskola befejezéséig a községben élt, majd 1973-ban a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, 1981-ben pedig a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián, gazdálkodási szakon szerzett oklevelet.

Gönczi Mihály. Beküldött fotó

Hivatásos tisztként különböző beosztásokat töltött be gazdasági feladatkörökben. A hadsereg átszervezése miatt 1996-ban alezredesi rendfokozatban szolgálati nyugállományba vonult. Ekkor telepedett le szülőfalujában, ahol feleségével együtt családi vállalkozásban tevékenykedett. Érdeklődése a vidék, a gazdaság helyzetének megismerésére irányult. Foglalkoztatta a falu társadalmi viszonyainak alakulása napjainkban, 2002-ben független jelöltként választottak szülőfaluja polgármesterének. Célja volt, hogy munkáját egy élhető falu megvalósításának szentelje, a helyi politikai életben alapvetően értékrendek képviseletével vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában