Elismervény

2019.05.14. 13:22

Guinness rekord: hivatalossá nyilvánították, végigülték a leghosszabb órát

A Guinness-rekordot felállító húsz gyöngyösi diák tavaly októberben ült neki a huszonhat órán át tartó németórának.

H. É.

– Épp a Guinness-rekordokról tanultunk németen, és csak beugrott, hogy jó lenne megtartani a világ leghosszabb németóráját – mesélte Doszkocs Mónika, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium tanulója az ötlet eredetéről.

Szentpéteri Gábor büszke a tanúsítványra Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szentpéteri Gábor, a némettanáruk pedig partner volt ehhez. A Guinness-rekordot felállító húsz diák ugyanis tavaly októberben ült neki a huszonhat órán át tartó németórának azért, hogy az eddigi leghosszabb német nyelvi tanóra rekordját, – amelyet 2017-ben Krakkóban állították fel lengyel diákok – megdöntsék.

– Most már egészen biztos, hogy belekerültünk a Guinness-rekordok könyvébe – mondta Szentpéteri Gábor, aki hét hónap után vehette kezébe az iskolának megküldött elismerést. Hozzátette, rengeteg dokumentumot, igazolást, videót kellett elküldeni a nemzetközi bírálóbizottságnak a hitelesítésért. – A tanári pályafutásom egyik legmeghatározóbb élménye volt ez, ahogy a diákok számára is örök emlék marad az a huszonhat óra – fogalmazott a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában