Gyöngyös Város Bora

2019.05.15. 14:39

Harmadszor is az abasári pincészet képviselheti Gyöngyöst

Az abasári borászat száraz fehére immár harmadszorra nyerte el a megtisztelő címet.

J. M.

Ismét a Molnár és Fiai Pincészet Olaszrizlingje lett Gyöngyös Város Bora. Az abasári borászat száraz fehére immár harmadszorra nyerte el a megtisztelő címet. Idén a 2017-es évjáratú olaszrizling reprezentálja majd a települést. A városbort egy szakmai és egy társadalmi zsűri választotta ki kilenc termelő 22 palackja közül, ezek a korábban megrendezett hegyközségi borversenyen arany- vagy ezüst minősítést szereztek. A nyertes a Mátrai Borvidékre jellemzően illatos, gyümölcsös, friss jellemzőkkel bír. A testesebb fehérek közül pedig az Abasári Bormanufaktúra zenitje viseli majd a Polgármester Bora címet.

A szakmai és a társadalmi zsűri véleménye egybeesett Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke, a szakmai zsűri vezetője elmondta: a mátrai fehérborok szép választékát ismerték meg, ez is azt bizonyítja, hogy a borvidék képes a szakmai és piaci hátrányát ledolgozni, és méltó helyet szerezni. Hiesz György polgármester a nyertes kihirdetése előtt kiemelte: a két zsűri véleménye nagyon közel állt egymáshoz. A döntőbe további három borászat, a Kovács és Lánya, a Maróti Pince és az Ákos Pince palackjai jutottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában