Fejlesztés

2019.05.28. 17:32

Három településen épül ki a szennyvíz csatorna

Szennyvíz-elvezetési és -kezelési fejlesztés a címe annak a nagyszabású beruházásnak, amelyet uniós támogatásból valósítanak meg három településen.

H. É.

A helyi újság legújabb száma, a jelenlegi képviselők névsora, hatályban lévő pénzérmék és a projekt műszaki leírása került abba a csőbe, amelyet kedd délután a Beökönyi parkban helyeztek a földbe, jelképesen elkezdve ezzel a több mint kétmilliárd forintos beruházást a településen.

A község polgármestere köszöntőjében elmondta, a projekt nagyban növeli majd az itt élők életszínvonalát, hozzájárul a gazdasági fejlődéshez és a környezetvédelemhez. – Még 2014-ben fogalmazódott meg a gondolat, hogy elkezdődjön a beruházás. Közel öt év telt el, s most itt állunk és ünnepélyesen bejelentjük, hogy elindul a kivitelezés és lesz csatorna Ludason, Nagyúton és Detken! – közölte Vargáné Csengeri Mónika.

 

A projektátadón a térség országgyűlési képviselője mellett a kivitelező cég szakemberei, a megyei vízműtársaság vezérigazgatója, az érintett települések polgármesterei és szép számú érdeklődő közönség is összegyűlt az általános iskolában megtartott ünnepi rendezvényen.

Szabó Zsolt honatya elmondta, hogy Kerekharaszton már befejeződött egy hasonló beruházás és az ott dolgozó szakemberek már megmutatták hozzáértésüket, hiszen tökéletes munkát végeztek, működik a csatornarendszer. A községben élőket pedig arra kérte, hogy legyenek türelemmel, mert ezzel a beruházással csak nyerhetnek, ugyanis az ingatlanárak növekedhetnek, új munkahelyeket teremthetnek és tisztább, kellemesebb környezetet kaphatnak a teljes csatornázottság kiépítésével. A projekt összesen három évig tart és településenként több száz ingatlanbekötést jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában