Európai Unió

2019.05.15. 12:50

Jövőt választunk magunknak és unokáinknak

A Kolping Ház termében az „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” című Európai parlamenti-választási beszélgetés vendége a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt.

H. É.

Demográfiai fordulat nélkül egész Európa népessége lecserélődhet az évszázad végére – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Elmondta, hogy 2017-hez képest nagyjából egymillióval bővült az Európai Unió lakossága az Eurostat kimutatása szerint.

– A növekedés hátterében szinte kizárólag a bevándorlás áll, természetes népességnövekedés lényegében nem volt a kontinensen – húzta alá az államtitkár. Kitért arra is, hogy a felmérések szerint a tagországok polgárainak a fele véli ezt a legnagyobb problémának. Szavai szerint az Európai Parlament közelgő választásának tétje a kontinens jövője, biztonsága és a civilizációnk megtartása. Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy május 26-án nem csupán arról döntünk, hogy kik képviselnek majd bennünket az Európai Unió parlamentáris testületében, nem csak a nemzetgazdasági kérdések kerülnek majd terítékre, hanem az előttünk álló évtizedekről, Európa jövőjéről is döntést hozunk, ezen belül is arról, hogy fenn tudjuk-e tartani a biztonságunkat.

A fórumon, melyen az illegális bevándorlás veszélyeit is aláhúzták, a térség országgyűlési képviselője, Horváth László szintén kifejtette, hogy májusi 26-án nem öt évre, hanem több évtizedre dőlhet el a sorsunk.

– Most nem csupán európai uniós képviselőt választunk, hanem a magunk és az unokáink jövőjéről is döntünk, amikor voksolunk – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában