fejlesztés

2019.05.06. 14:39

Június végére teljesen újjászületik az egri Bródy Sándor utca

Hamarosan teljesen elkészül a felújítás alatt álló Bródy Sándor utca, ahol új térköveken, aszfalton és lépcsőn közlekedhetnek majd az emberek. A fejlesztés több mint 140 millió forintból valósul meg.

Szabó Katalin

Ütemterv szerint halad a kivitelezés a megújuló Bródy Sándor utcában, ahol február közepén kezdődtek meg a munkálatok. Jelenleg a térköveket rakják le az utca alsó részén. Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót Habis László polgármester és Gál Tibor tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője hétfőn délelőtt a felújítás alatt álló utcában. A fejlesztés mind esztétikailag, mind praktikusan jelentős előrelépést hoz majd az érintett területen.

A városvezető úgy fogalmazott, ez az utca a belváros egyik ütőere, hiszen ez az okmányiroda -, autóbuszpályaudvar térsége, iskolák és lakóterületek találhatók a nyugati irányba, a történelmi belvárosba igyekvő gyalogosok pedig főként ezt az utcát használják.

A fejlesztés jelentős előrelépést hoz az érintett területen Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Faltól falig történő felújításról van szó, a kormányzati forrásból elnyert egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési program második ütemének legnagyobb változást hozó és egyben legnagyobb összegű beavatkozása. A fejlesztés összértéke több mint 140 millió forint – jelentette ki.

Gál Tibor elmondta, az elmúlt időben teljesen újjászületett a körzet. Egyebek mellett megújult a Kossuth Lajos utca, az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér, a Pyrker tér, a bíróság épülete, az autóbuszpályaudvar, a Barkóczy út, s a Csiky Sándor utca is. Jelenleg pedig a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban zajlanak a munkálatok – tette hozzá.

A kivitelezővel együttműködésben továbbra is biztosítják a Bródy utcai üzletek megközelítését és az árufeltöltést, ugyanakkor sem gépjárműveket sem a gyalogos, átmenő forgalmat nem engedik be az utcába. Az itt található üzletek megközelíthetőségét lehetőség szerint mindenhol javították. A munkavégzés idején az érintett lakók – igény esetén – a Kacsapart utcai – Domus – parkolóban tarthatják gépjárműveiket. Felhívják a figyelmet arra, hogy az építés idején ne megszokásból, hanem az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek, tábláknak megfelelően közlekedjenek.

A munka várhatóan június végéig tart

A beruházás műszaki tartalmáról és további ütemezéséről Reichardt Jenő főépítésvezető adott részletes tájékoztatást. Az eddigiekben kicserélték az ivóvíz gerincvezetékét és kibélelték a szennyvízhálózatot, valamint a kivitelező elvégezte a szükséges bontásokat. Jelenleg a térkövezést hajtják végre az utca alsó – Széchenyi utcához közeli – részén, s ha ezzel végeztek a szakemberek, a csapadékcsatorna építése és a közvilágítási közműcsere következik, továbbá megépítik az új lépcsőt és a hozzá tartozó, új korlátot is. Végül záró etapként – a nyár folyamán – a felső rész aszfaltozását végzik el.

Továbbá a megújuló terület a Széchenyi utca felől indulva díszkő borítást kap, míg a Foglár utcai átjáró és a Városfal utca közötti, felső részen – az örökségvédelemmel egyeztetve – aszfaltburkolatot helyeznek el. A munkálatok – az időjárás és más, a területet érintő munkálatok függvényében – várhatóan június 30-ig tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában