Magad döntesz!

2019.05.07. 17:04

Kábítószer-megelőzési programot tartottak Egerben

Jógyakorlat céljából tettek látogatást az újonnan alakuló bátonyterenyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai az idén már 18 éves egri KEF-nél a városházán kedden.

Sz. K.

Tapasztalatcserén a két helység fórumának tagjai

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A találkozón Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere beszélt arról, hogy professzionális szinten szeretnék hamarosan működtetni a Magad döntesz! elnevezésű kábítószer-megelőzési programot. Elmondta továbbá, hogy a településükön élő fiatalok többsége sajnos elhagyja a területet.

– Bányász, kohász vidék a miénk, a szocializmus leépülése után rengetegen váltak munkanélkülivé, s úgy érezzük, hogy ezt máig nem dolgozták fel. Ez a gyerekeken is látszik, akik a szülőkben nem látnak partnert abban, hogy a gondjaikat megbeszéljék. Minderre keresünk megoldást – jelentette ki a nógrádi település vezetője.

Tapasztalatcserén a két helység fórumának tagjai Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Habis László egri polgármester úgy fogalmazott, a drogprevenció az egyik legfontosabb társadalmi kérdés, hogy ha a családok életéről, a felnövekvő generációt fenyegető veszélyekről van szó. A leglényegesebb ezek elkerüléséhez a kiegyensúlyozott, egészséges szemléletű családi élet. Állami- és társadalmi szervezetek dolgoznak azért, hogy a fiatalok minél biztonságosabban élhessenek, megelőzzék a problémákat, s baj esetén segítő kezet nyújtsanak nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában